page contents
 
Picture
INTRODUCTION
Pada posting Pertamax tentang SC4 ini ane (-masih aja pake bhs Kaskus-) akan mengulas Tentang AC fungsional Airport v.2 semua ulasan ini sebetulnya ane sadur dari beberapa sumber dengan menerjemahkan dengan bahasa bebas, ditambahi maupun dikurangi sesuai pemahaman ane yg sebetulnya broken english, so yang pasti CMIIW, saran ane AC Functional Airports diketahui menyebabkan CTD's (Crashes ke Desktop) jika tidak diinstal dengan benar. Ini adalah alasan  kenapa  jalur instalasi tidak dapat berubah selama instalasi.
supaya AC Functional Airports bisa benar-benar berfungsi dan bekerja tanpa CTD's. (Crash to Dekstop) dan gak brown box anda harus membaca dengan seksama supaya dapat dipahami, dan harapannya semoga ulasan ini membantu & bermanfaat.

AC Functional Airports Version 2.0
Aerospace Consortium (disingkat AC)- Functional Airports adalah mod berupa satu set bandara, yang semuanya fungsional, yang berarti kesemuanya memiliki kapasitas penumpang, dan setiap penumpang yang diangkut atau memakai airport akan memberikan bantuan CAP CO. Jumlah penumpang yang menggunakan seluruh Airport di kota selalu sama dengan kapasitas CO kota.

Seluruh Bandara adalah upgradeable, dan upgradenya secara otomatis sesuai SS diatas.

Defaulnya didalam game ada 3 tipe bandara yaitu; landing strips, municipal airports dan international airports. pada AC Functional Airports semua bandara menggunakan kustom airpot yang di integrasikan ke municipal airports.

Dengan mengubah script LUA yang mengontrol upgrade, AC Team telah membuat municipal airports upgrade secara otomatis. Dengan kata lain, Anda tidak akan ditanya apakah Anda ingin meng-upgrade bandara atau tidak. script LUA ini juga berlaku pada municipal airports ingame (Bandara maxis) tetapi tidak dengan landasan atau bandara internasional).  

Jika pendanaan bandara adalah 100%, dan pemakaian melebihi 95%, bandara akan meng-upgrade dengan sendirinya. Biaya untuk upgrade akan dipotong langsung dari dana Anda. Jadi, jika Anda sedang kekurangan uang, kurangi sedikit dana pembiayaan bandara untuk menghentikan upgrade.


perlu diketahui upgrade otomatis ini juga berlaku untuk pelabuhan (seaport). Dengan demikian, pelabuhan ingame (seaport maxis) akan meng-upgrade secara otomatis setelah Anda menginstal  AC Fungsional Airport.

Semua bandara yang termasuk dalam SWAP, dan semua bandara yang didukung dalam dukungan file Swamper77 adalah termasuk dalam Bandara AC Fungsional. SWAP's Package Loading Center  (yang merupakan pelabuhan laut fungsional) juga disertakan dan kompatibel.

Dengan kata lain, Anda tidak perlu untuk membuldozer setiap bandara SWAP yang mungkin telah anda bangun di kota Anda. Juga, jika Anda memiliki SWAP dan Ripptide's CdS Island Air, Anda masih dapat menngunakan Seaplane Bases yang telah anda bangun.

ketika AC Functional Airports diinstal defaulnya akan ada dalam folder C/myDocument/SimCity 4/Plugins/ X-Ports/Airports, dan Anda tidak boleh mengubah itu.

sedangkan untuk fungsional seaport, file The Package Loading Center akan terpasang di C/myDocument/SimCity 4/Plugins/ X-Ports/Seaports, dengan nama file AC Functional Seaports, Version 0.0.dat. File ini juga termasuk  pendukung file eksemplarnya Seaport Developer

File utama, AC Fungsional airport, Versi 2.0.dat, mencangkup file Airport Developer exemplars, file lot, kustom icon, file LTEXT dan file untuk menampilkan query semua pendukung airport. dengan ini Anda dapat memastikan bahwa semua airport yang telah diinstal adalah mendukung (suppoerted),  dan semua pendukung airport telah ada didalamnya, guna meminimalkan risiko mengalami CTD's. (Crash to Dekstop)

Secara default, tidak ada icon airport supported yang akan muncul dalam menu bandara kalau ingin memunculkannya, file "Enabler" harus diletakkan dalam folder di C/myDocument/SimCity 4/Plugins/ X-Ports/Airports. saat proses instalasi, semua file enable untuk seluruh airport terinstal semua. Jadi, jika Anda ingin menghapus suatu komponen airport tertentu dari menu, maka anda hanya perlu menghapus Enabler yang sesuai pada Plugins\X-Ports/Airports

Semua "enabler" (kecuali Enable SWAP Package Loading Center.dat) juga terpasang di folder C/MyDocument/SimCity 4/LEX_Downloads/ X-Ports/Airports/Blockers and enablers, bersama-sama dengan "Blockers" untuk ketiga airport maxis.

Semua file yang didalam follder C/MyDocument/SimCity 4/LEX_Downloads/ X-Ports/Airports/Blockers and enablers tercantum di bawah ini

    * Enable AC Prefab Airport.dat
    * Enable BLS Airport Shuttle.dat
    * Enable BLS City and Airport Bus Stop.dat
    * Enable BLS Roth Air and City Bus.dat
    * Enable Modern ATCT by Muzzy.dat
    * Enable MOG Helipad.dat
    * Enable RT CdS Island Air.dat
    * Enable SG Heliport.dat
    * Enable SWAP Airports by Thalassicus.dat
    * Enable SWAP Airports by Xiziz.dat
    * Remove Maxis Landing Strip.dat
    * Remove Maxis Municipal Airport.dat
    * Remove Maxis International Airport.dat

Semua enabler di atas sudah dimasukkan ke Plugins (C/myDocument/SimCity 4/Plugins/ X-Ports/Airports). Hanya tiga file terakhir yang tidak. jika dibutuhkan, ketiganya perlu dicopy secara manual, dari C/MyDocument/SimCity 4/LEX_Downloads/ X-Ports/Airports/Blockers and enablers

file Enable SWAP Package Loading Center.dat terinstal di Plugins C/MyDocument/SimCity 4/LEX_Downloads/ X-Ports/Seaports/Blockers and enablers

Jika Anda menghapus Enable SWAP Package Loading Center.dat, dan kemudian ingin diaktifkan lagi, pastikan untuk mengcopynya ke menu Seaports, bukan ke menu Airports. perlu di perhatikan bahwa, ketika Enable SWAP Package Loading Center.dat diaktifkan, iconnya akan muncul dalam menu bandara, bukan dalam menu pelabuhan.

Sebelum menginstal ACAirports_2 pastikan supaya  bahwa anda telah menginstal semua file dependencies yang diperlukan agar ACAirports_2 berfungsi dengan benar.

dependencies yang dibutuhkan tercantum dibawah ini
sebetulnya kalau komputer anda terhubung ke internet maka untuk mengecek apa saja dependencies yang sudah punya atau terinstal dalam plugin dan apa saja yang kurang atau masih diperlukan anda tinggal jalankan cleanitol dependencies.txt maka cleanitol txt akan menampilkan semua file dependencies yang dibutuhkan berikut linknya so pasti lebih mudah dan tidak ada istilah dobel download atau download ulang

didalam paket download AC Functional Airports terdapat 5 file
Cleanitol_ACAirports_2.0---1.GetDependencies.txt
Cleanitol_ACAirports_2.0---2.RemoveConflicts.txt
Install_AC_Functional_Airports_Version_2.0.exe
Install_AC_SWAP_Eyecandy_Lots.exe
Readme_AC_Airports, Version 2.0.html

Sebelum menginstal, Anda harus melakukan hal berikut:

    * Jalankan file Cleanitol_ACAirports_2.0 Cleanitol --- 1.GetDependencies.txt
    * Jalankan file Cleanitol_ACAirports_2.0 Cleanitol --- 2.RemoveConflicts.txt

 


Comments

This is a great post and thank you for sharing this nice experience,and hope you can give another posts as soon as possible.

Reply
05/04/2012 02:31

HU0504,This article is great!Thank you to share!

Reply
05/07/2012 18:33

A handbag or just a bag as well as pouches are bags that happen to be normally used by women to hold their belongings. Most of these bags are made as per the fashion. A purse is actually a small bag which is used to

Reply
05/07/2012 20:03

coach in many countries have agents that can be searched, in China he has become our consumer goods. Hong Kong and Shanghai have already have a coach of the store, but Japan also introduced a coach that expensive, luxury brand, became his second of the Kingdom. We always see the screen "C" word, many celebrities are a big fan of coach, can often present with a variety of parties, fashion styles you, beautiful colors, enough to attract the eye. Star advertising effect, so that more people understand that coach.

Our Coach outlet store online wholesale ,retail and discount coach of the product brand.COACH has been the practicality and durability of leather goods for their own mind, in a balance between traditional and popular, and maintain the price on the plain is very suitable for a senior ladies fashion brand.

Reply
05/08/2012 01:51

They can generate your family trip really memorable and even budget friendly.

Reply

No matter what the field or specialty of your business, there is a coach out there for you. By considering your individual situation and working to meet the long and short term goals of your business, business coaching will help foster your company's growth.

Reply
05/10/2012 23:39

Except for availing goods, on the list of exclusive attributes and even expertise in web based store shopping is without a doubt going without shoes can certainly meet your daydream family trip escapades.

Reply
05/15/2012 01:59

coach in many countries have agents that can be searched, in China he has become our consumer goods. Hong Kong and Shanghai have already have a coach of the store, but Japan also introduced a coach that expensive, luxury brand, became his second of the Kingdom. We always see the screen "C" word, many celebrities are a big fan of coach, can often present with a variety of parties, fashion styles you, beautiful colors, enough to attract the eye. Star advertising effect, so that more people understand that coach.

Our Coach outlet store online wholesale ,retail and discount coach of the product brand.COACH has been the practicality and durability of leather goods for their own mind, in a balance between traditional and popular, and maintain the price on the plain is very suitable for a senior ladies fashion brand.

Reply
Muh. Rifki Septianto
06/18/2012 14:33

gan, kok ane gak bisa nongol yya gan airportnya, malah jadi terpisah-pisah gan, mohon pencerahannya gan, ane udah download smua depenciesnya kok, ehh malah file airport asli ane malah jadi ilang gan.

Reply
07/16/2012 02:07

nice post

Reply
07/27/2012 18:56

That's a awesome article. I enjoyed the article a lot while reading.

Reply
07/27/2012 18:56

Nice blog about the ear and tail of animals.I find it very much interesting and nice.

Reply
07/27/2012 18:56

Thanks for all your efforts that you have put in this. Thanks for sharing such a wonderful article.

Reply
07/30/2012 18:17

Yves Saint Laurent Patent Leather Boots Black is invariably chic young ladies’ first choice when encountering dazzling colors and styles at Jimmy Choo outlet. Anyone loves stilettos, can’t miss Jimmy Choo Outlet. Yves Saint Laurent Boots are more than just plain high heels shoes. Once wearing them on, any inexplicit sparkle around your body would become distinguished.

Reply
07/30/2012 18:19

<u><a href="http://www.eshopoakleysunglasses.com">Cheap Oakley Sunglasses</a></u> 2011: Oakley Polarized Gascan Sunglasses Blue, Oakley Shaun White SigCheap Oakley Sunglasses 2011: Oakley Polarized Gascan Sunglasses Blue, Oakley Shaun White Signature Series Dispatch Sunglasses Black, Oakley Julian Wilson Signature Series Dispatch Sunglasses White, Oakley Bruce Irons Signature Series Polarized Dispatch Sunglasses White and Oakley Limited Edition Jupiter Camo Dispatch Sunglasses Blue are excellent. Oakley Holbrook Sunglasses are cheap here.nature Series Dispatch Sunglasses Black, Oakley Julian Wilson Signature Series Dispatch Sunglasses White, Oakley Bruce Irons Signature Series Polarized Dispatch Sunglasses White and Oakley Limited Edition Jupiter Camo Dispatch Sunglasses Blue are excellent. <u><a href="http://www.eshopoakleysunglasses.com/oakley-holbrook-c-1.html">Oakley Holbrook Sunglasses</a></u> are cheap here.

Reply
09/27/2012 02:19

<a href="http://www.moncleroutletsalezone.com/">Moncler Outlet</a> is launching a campaign to boycott the increasingly rampant piracy phenomenon. They stand on the forefront of the anti-piracy, striving to maintain its brand and identity, and to protect the interests of customers. <a href="http://www.moncleroutletsalezone.com/">Moncler Sale</a> also very actively involved in the activities of a large scale against the abuse of "MadeinItaly" logo. In fact, <a href="http://www.moncleroutletsalezone.com/">http://www.moncleroutletsalezone.com/</a> like many big brands, Italian fashion associations have begun to take measures to resist the the increasingly arrogant cottage products

Reply
09/27/2012 02:20

The 2012 Tanabata occasion, Rolex [url=http://www.brandreplicawatches.net/]Replica Watches[/url] presented a new elegant table, valuable time goes witness love. Rolex new Oyster Perpetual Day-Date II is the embodiment of the noble status and the best technology. This http://www.brandreplicawatches.net/ is new for those who have the best ability to appreciate

Reply
09/27/2012 02:20

The 2012 Tanabata occasion, Rolex Replica Watches presented a new elegant table, valuable time goes witness love. Rolex new Oyster Perpetual Day-Date II is the embodiment of the noble status and the best technology. This http://www.brandreplicawatches.net/ is new for those who have the best ability to appreciate

Reply
09/27/2012 02:21

Famous feather brand Moncler Outlet Gamme Bleu fashion Extension will the unique brand Lingge suture (Quilted) Moncler Sale jacket design Go to the latest autumn and winter footwear series design characteristics tactics, http://www.moncleroutletsalezone.com/ exudes casual shoes to highend-type cells.

Reply
10/09/2012 04:52

Such a nice blog, I created an account here too.

Reply
10/19/2012 00:05

Ugg cossack styles accept been about because that the seventies. uggs london became accepted if admirers civic acicular out that mainly because dished up the ambition of bound abating their anxiety as needed.Ugg boots were accessible because that the seventies. These boots acquired into favourite if admirers civic acicular out that mainly because dished up the algid of rapidly abating their toes as needed.<strong><a href="http://www.uggbootsoutletonlinevip.com">Ugg Outlet Store</a></strong> about is a bifold confronted accoutrement of pores and derma with fabricated of woll on 1 aspect and absolute to the other. This retains the thermostatic appearance with all the diploma, appropriately creating the warmest accessible cossack styles. Upon this conclusion, the acceptance of the ugg boots london grew throughout the world.Ugg boots are not a architect new annual nevertheless, they have got about-face into progressively common. afresh Uggs has become a appearance baton with outstanding styles because that the Uggs accepted cardy additional the Uggs accepted Argyle. getting a aftereffect of the acceptance fad additional the ample assurance on mainly because, shoes vendors accept acclimated up bearing apery <strong><a href="http://uggbootsoutletonlinevip.weebly.com">Ugg Boots Outlet</a></strong>developed of cowhide in adverse to diploma. should you anytime plan to buy females dark-colored ugg boots, it is cogent to actuate in which you can buy them in the accurate origin.The leather-based gets the constancy greater than accepted leather-based about 3 x so these cossack are adapted with harder scenario. As able-bodied as constancy again Hd cossack styles abide to accept breeding and about-face into beautiful also. For who wish breeding and topicality do not affair yourself in any way for the acumen that mainly because is for you. For females Hd cossack styles which you see on the accepted industry you will accommodated added affectionate of cossack styles analogy like Chryse, Chillion, Mantoi, Anya, Edie, Lindley, Dorine, Dantie and <strong><a href="http://uggbootsoutletonlinevip.webs.com/">Ugg Outlet</a></strong>abundant added edition. You will acquisition on net. Each blazon may accept notable point are audible based on your clandestine admiring and spending budget.To some admeasurement of Mens Hd cossack styles I see added copy like Lowcaster, Stan, Cobine, Demonti, Detonator, Lutan, Danny, Don and abundant added appearance that you will see abundant appearance on net too. Mainly because focus on all book alarming or balmy announcement is aboveboard annual for Davidson. From actuality I will affectation some home of Hd cossack styles which I am just assertive that you will accept abstracts and shock by accumulation home from this cast name definitely.

Reply
10/23/2012 22:56

Thought strictly each http://www.drebeatsonline.net bring any project in addition to music it is growing from. You might understand a person self protection monster earplugs Monster Beats sales treatment, ready-made tend to be found that when using ancestors Chris. This is one of your all kinds of Beats By Dre. Through the market dre beats.

Reply
10/23/2012 22:57

Ralph Lauren Outlet menswear many brands, from the selection of continental valuable material manufacturing, tailoring the perfect Ralph Lauren Purple Label suit, as well as eye-catching style, tailoring elite Ralph Lauren Outlet Online Black Label suit and eye-catching sportswear, as well as the Polo Ralph Lauren http://www.ralphlaurenoutlets-mall.com Ivy American schoolGarden style clothing!

Reply
Indra Pahla
10/04/2013 20:50

Siang gan....mau nanya sama agan Roe nih....bagaimana yah cara menjalankan :
file Cleanitol_ACAirports_2.0 Cleanitol --- 1.GetDependencies.txt
file Cleanitol_ACAirports_2.0 Cleanitol --- 2.RemoveConflicts.txt
Mohon pencerahannya ya gan......thanks

Reply



Leave a Reply

    Roe99


    kebanyakan file Addons/mood buat plugin yg ulas disini berupa LEX maupun STEX. sebaiknya anda Login dulu di Simtropolis.com maupun SC4Devotion.com kemudian klik linknya disini supaya bisa langsung download

    Categories

    All
    Custom Airport
    Js Seawalls
    Radical Ordinance V2
    Seawalls
    Super Mod
    Water Mod

    Archives

    February 2011
    December 2010
    November 2010